tiistai 6. elokuuta 2013

Auto, Tähti, Kynsi ja Kaali


Olin eilen Riihimäellä jeesaamassa veljeäni tämän mikroautokisoissa. Toi autojen kanssa säätäminen ei ole meikäläisen vahvinta puolta mutta, tulipahan siinä räpellettyä jotakin pientä ja hauska päivä oli. Ihmeteltiin kotiin tullessa, kuinka nopeesti aika oli mennyt, vaikka koko päivä oltiinkin reissussa. Oli mielenkiintoista seurata kisaa, ja vielä kun veljen tiimi tuli hopealle, fiilis oli tosi hyvä!


Viikonloppuna kävimme Anne Mattilaa & Mistralia katsomassa Nightclub Tähdessä, Tampereella. Ihanan lyhyt keikkamatka oli ;)
Esiintyjien puolesta ilta oli mainio, MUTTA...Suoraan sanottuna, aika hanurista toi käytäntö, että artisti aloittaa vasta 23:30 ekan settinsä. Tottakai se on säädetty niin alkoholin myynnin edistämistä varten, mutta ärh, itselle toi kittaaminen kun ei ole se elämäntehtävä. Olenpas itsekäs.


Tähän väliin on mainostettava taas uusia kynsiä :) Tänää oli kynsi- ja ripsihuollon aika jälleen. Päädyin ehkä kaikkien aikojen neutraalimpiin kynsiin, mitä mulla on ollut. Yksiväriset ja todella lyhyet. Jos vaikka sattuisi pääsemään työhaastatteluun...:)

Olen melkoinen kaaliruokien ystävä. Kaalipata, kaalikeitto, kaalikääryleet, kaalivuoka...Mmm. On tuore kaalikin ihan ok, mutta parempa kypsennettynä ;) Erityisen paljon tykkään kaalipadasta. Teen padan joka kerta samalla reseptillä. Reseptin olen aikanaan kekannut perhetutultani ja olen itse sitä hieman soveltanut. Ajattelin jakaa nyt sen myös teidän kanssanne!

Herkullinen kaalipata
  • 1 keskikokoinen varhaiskaali
  • 400 g naudan paistijauhelihaa
  • Voita
  • Kevätsipuli nippu
  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • (Basmati)Riisiä
  • Siirappia
  • Meiramia
  • Herbamarea

Pese kasvikset. Suikaloi kaali mielesen kokoisiksi suikaleiksi. Laita paistinpannulle voita ja jauheliha ruskistumaan. Ota toiselle levylle kattila, jonne laitat myös voita sekä osan kaalisuikaleista & kevätsipulin. Freesaa.
Jauhelihan kypsyessä, laita loput kaalisuikaleet paistinpannulle mukaan ja sekoita jauhelihaan, edelleen levyllä kuumentaen. Tämän jälkeen laita pannulle n. pari desiä vettä ja kaada koko setti kattilaan, jossa osa kaalista ja kevätsipulit on. Kuumenna. Raasta porkkana ja lisää kattilaan. Ripottele padan sekaan riisiä ja sekoita. Tämän jälkeen ripottele riisiä myös pinnalle. Kaada siirappia ja meiramia päälle. Laita kansi kiinni ja anna hautua. Tarkista välillä riisin kypsyysaste. Kun riisi on kypsää, lisää Herbamarea ja sekoita. Tarkista maku. Tässä vaiheessa yleensä lisään reilusti siirappia, mutta nämä ovat makuasioita.

Semmoiset setit tällä kertaa. Juonen poikanen tästä täysin uupui, mutta hällä väliä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti