keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Pimeään piristystä



Otin tapani mukaan varaslähdön jouluun, laitoin olkkariin ja keittiöön joulumodin päälle. Eli, suomeksi sanottuna: Jouluvalot, verhot ja matot pääsi esille. Samalla siirsin meidän olkkarissa vaikuttaneen tikashyllyn keittiön puolelle ja käänsin meidän ruokapöydä toisin päin. Yllättäen tämä järjestely sai hyväksynnän myös Mikolta, oujee!  Olkkarista tulee joskus toiste kuvia, nyt saatte tyytyä napittamaan samoja nurkkia meidän kitsenistä.

Selitelläkseni vielä tätä aikaista jouluun siirtymistä: Jos ette tienneet, joulu on vain kerran vuodessa, joten kyllä siitä saa kauemminkin nauttia kuin sen parin päivän ajan! NI! Ja mielummin teen juuri näin päin, että etukäteen fiilistelen asiaa. Loppiaisena sitten riisutaan koti taas normi tyyliinsä (Paitsi, silloin ei vielä valoista luovuta). Tosin, musta tuntuu, että meidän keittiössä on läpi vuoden eräänlainen jouluhenkisyys, punaisten kodinkoneiden myötä :D

























Ja pakko vielä vähän leuhkia: Mä sain pestyä keittiön ikkunan. Ja tämä ihmehän tapahtui siis ensimmäistä kertaa täällä asumisen aikana. Muiden huoneiden ikkunoihin ei sitten oo vielä koskettukaan. Katotaan kuinka moneen motivaatio ennen joulua riittää. Ero on oikeesti kyllä aika huikaseva. Meidän eteisestä näkee näppärästi suoraan sekä makkariin, että keittiöön ja on TODELLA iso kontrasti ton pestyn ja pesemättömän ikkunan välillä.

























Noi valot ja kynttilät tekee vaan niin helkutin hyvä fiiliksen. Muistan joskus kersana sanoneeni iskälle, kun oli vähän mäntisti kuviot kotona, että (koriste)valot tuo mulle niin hyvän mielen. Sitten seuraavana päivänä haettiin mulle turkoosi laavalamppu <3 Iskä ymmärsi <3


Oon nykyisin niin rakastunut tohon Iittalan Kastehelmi-sarjaan. Onneksi Valintatalossa on nyt niiden keräilypassit! :D Ja näitä on niin ihana kuvata pimeessä. Tulee mun mielestä tosi kauniita kuvia, varsinkin kun ovat tossa meidän lasisen sohvapöydän päällä.











Yksi piriste on leipominen. Sutasin tossa nopeasti yhden lempparipiirakkani, nimittäin ananas-rahkapiirakan. Ohjeen oon löytänyt joskus netistä, en enää kyllä kirveelläkään muista, että miltä sivustolta, mutta ajattelin pistää hyvän kiertoon ja jakaa sen teidän kanssa. Jos tunnistat omaksi ohjeeksesi, niin voit viedä pisteet kotiin. Tosi herkkua on!








Ananas-rahkapiirakka

Pohja:
  • 100 g voita 
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kermaa
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna, voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan, lopuksi kerma. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
  • 1  prk rahkaa (Itse laitan aina vaniljarahkaa)
  • ½ dl kermaa
  • ½ dl ananaspurkin lientä
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ½ dl sokeria
  • ½ sitruunan mehu
  • Ananaspaloja (Itse pistän yhden purkin pieniä ananaspaloja)
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita ananakset taikinan päälle ja kaada rahkaseos vuokaan. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. (Meidän uunissa tuo aika on ainakin ylimitoitettu, mä pidin vähän reilu 20 minuuttia uunissa, niin oli jo kypsää)


Ja tietenkin itselle mieluisalla tavalla pukeutumalla saa mieltään virkeämmäksi. (Ai miten niin käyty Mustissa & Mirrissä? Tuntuu siltä, että näissä kuvissa on todella usein tahatonta tuotesijoittelua...)

























Tulipahan taas pitkä postaus, mutta toivottavasti jaksoitte lukea loppuun saakka. Iso kiitos siis, jos pääsit maaliin asti!

2 kommenttia:

  1. näyttääpäs kivalta toi pöytä noin päin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! :) Tuntuu niin paljon tilavammalta toi keittiö nyt!

      Poista