lauantai 8. elokuuta 2015

Rhodos 19.- 27.7.2015 osa 2/2

Sadan palmun aukio.

Ja matkakertomus jatkukoon... Eli kuvia ajalta to-su :) Juttu koskee eniten torstaipäivän aktiviteettia.


Torstaina siis meidän kulku suuntas Falirakissa sijaitsevaan vesipuistoon. Oltiin jo ennen matkalle lähtöä päätetty, että joku päivä käydään siellä. Bussilla Rhodoksen kaupungista pääsi ilmaiseksi bussikuljetuksella vesipuistoon ja takaisin. Pakko sanoa, että siellä taas sai tämän liikennekulttuurin havaita aivan omanlaisekseen :D Kyllä välillä hirvitti seistä siellä bussissa kun tuli kovia kiihdytyksiä, kuin nyt suinkin se bussinrämä pääsi menemään, ja välillä taas vedettiin liinat kiinni heti kiihdytyksen perään, niin että hyvät että välillä olo tuntui täydessä bussissa kuulalta Flipperi-pelissä. Meno matkalla bussissa yksi matkustaja neitokainen näytti olevan oksennuksen partaalla, mutta hengissä selvittiin perille asti. Onneksi lentokenttäkuljetus oli sentään vähän tasaisempaa menoa :D Niin, ja ylipäätään tuo kaahailu ja liikennesäännöistä piittaamattomuus oli kyllä välillä kauheeta katteltavaa. Etenkin kun jengi meni kaksipyöräisillä hirveätä kyytiä, voimakkaita kiihdytyksiä, äkkijarrutuksia, toisten eteen tuosta noin vain menoa... Huhhuh! Opas sanoikin saapuessamme Rhodokselle, että vaikka liikennesäännöissä lukee, että kypärä on pakollinen, ei paikalliset siitä juuri piittaa. Kypärästä päässä on enemmänkin turvaa, kuin vain iskun kohdistuessa: Paikalliset tunnistavat turisti kypäristä, ja näin ollen osaavat olla varovaisempia turistien sattuessa liikenteessä kohdalle.
Vesipuistosta ei luonnollisesti kuvia juurikaan ollut, mitä nyt nämä parit lehmät exitin kohdalla kuvasin. Vaikka kyllä porukka vesipuistossa oli kuvailemassa itseään eri paikoissa actionkameroidensa kanssa, ties missä asennoissa poseeraten :D Hei, minä en siihen sortunut ;)
 Vesipuistossa oli tosi paljon kaikkea kokeiltavaa, ja suurin osa "laitteista" tulikin testattua. Aivan lasten puoli jäi kokeilematta ja meiltä likoilta kolme jyrkintä mäkeä, äijät niistäkin parissa käväisi.
Vesipuiston kartan (ja samalla nettisivut) näet TÄSTÄ. Itellä lemppareina jäi mieleen "Multi-" ja "Raftingslide" liukumäet sekä "Lazy river", joka oli omiaan syömisen päälle, kun sai vain köllötellä renkaan päällä virran kuljettaessa rauhaksilteen radan ympäri.Lisäksi mahdottoman kiva oli myös "Head first mat racer" liukumäki, joka laskettiin alas matoilla, pää edellä ja pystyi kisailemaan kuka ehtii ekana alas. Käytiin siinä kaksi kertaa, ekalla kerralla veteen osuminen töyssäytti rintakehään aika mehevästi, ja tähän varautuneena sitten yritin toisella kerralla jotenkin mukamas pehmittää alastuloa...ja ketun viikset! Toisella kerralla tempasin itseäni maton etuosassa olevalla pehmikkeellä turpaan, osuessani veteen, ja siitä niskat retkahtivat kivuliaasti taakse päin. Tämän seurauksena näin hetken tähtiä ja vähän joutui rauhoittamaan tahtia, mutta ei loppu päivä/ reissu pilalle siitä mennyt. Tänään viimeksi tärsky muistutteli niskassa olemassa olostaan. Lääkäriinhän ei tietenkään ole laillista mennä... ;) Ei vaan, niskat on mulla semmoinen paikka, jotka oon telonut liian monta kertaa vähän kovemmin, ja koskaan lääkäri ei suostu kuvaamaan tms. koska sanoo vain, ettei sille kuitenkaan mitään voisi tehdä..? Hoh. No kuitenkin, tämä mattomäki oli tosi hauska, kunhan on vaan tosi varovainen!

Lisäksi erityismaininnat ansaitsee "Kamikaze-" ja "turboslide", jotka me likat skippasimme, mutta äijät kävi nekin hoitelemassa, aika hurjan näköistä oli ku sieltä porukka kiisi alaspäin, sekä kunniansijalle pääsevät myös "Half pipe" (Hiukka häijyä teki mahanpohjassa kun näki vain suoran pudotuksen alaspäin) ja "Twister slide" (K13 mäki, jonka aikana ei nähnyt mitään eteensä, kun kiisi kauheeta vauhtia ja yhtäkkiä huomasi olevansa vain altaassa ihmettelemässä, että mitä hittoa just tapahtu?)

Kehuja ansaitsee myös vesipuiston keskellä sijaitseva snackbaari, josta sai herkulliset hot dogit! Maistu meinaan pikkusen hyvälle ne siellä! :D Vesipuistopäivän jälkeen oli suhteellisen naatti olo. Viivyttiinhän me useampi tuntia reissullamme. Lähdettiinköhän me klo 11 bussilla sinne, ja takaisin tultiin puoli kuuden bussilla.


Perjantaina oli tarkoitus olla vesiaktiviteettipäivä, ja pojathan niihin samaisiin vetorenkaisiin sitten lähti, kun mitä viime vuonna oltiin, mutta meikäläinen jättäytyi niistä pois. Lisäksi olisi ollut tosi hauska mennä semmoisee vetoleluun, missä maataan isolla patjalla mahallaan, mutta edellispäivän niskaepisodin vuoksi, en arvannut kyytiin. Makuupatjan testuu jäi odottamaan ensi reissua. Olin kuitenkin veneessä mukana, kun poikia kiskottiin, että edes jotain oli :D


 Lisäksi, olikohan se nyt sitten perjantaina juurikin, pääsin laulamaan karaokea! :D Teuvoo-o-oo! Oli suomalainenbaari nääs jossa käytin pikaseen pyörähtämässä. Paikan päällä oli kompuroimassa pari suloista kissanpentua (Ähää, luulitko että humalaista? ;) ) , joita pitäjät kävivät vähän väliä palauttamassa perähuoneeseen, josta ne tunkivat itsensä aina uudelleen ja uudelleen salin puolelle :D
Viikon ainoat pilvet

Aidot ja feikit Raybanit, toiset 5 e ja toiset vajaan 200 e lasit, arvaatko kummat on kummat?Lauantaina vietettiin "viimeistä iltaa" ja käytiin syömässä samassa Olive ravintolassa, kuin tuloiltana. Tämän jälkeen kävimme vielä yhdessä paikassa juomassa neljään pekkaa mojitokalamaljan, jota erityisesti Mikko oli himoinnut koko loman. Olihan se nyt aika hieno, pakko sanoa! :) Päivällä lauantaina käytiin  veljeni naisystävän kanssa Fish spassa, kalat pääsi hoiteleen jalat 30 minuutissa! Ahneita fisuja olikin, paljon ahneenpia kuin viime vuoden paikassa olleet :D Sen päälle jalkojen kuorinta ja hieronta. Hintaa tuli vain 15 e, aika kiva! :)Sunnuntai meni rannalla oohoillessa ja vielä viimeisiä kauppoja kierrellessä. Lisäksi käytiin vielä kokeilemassa kalahoito käsille, se kesti tosi vain kymmenen minuuttia ja päälle tuli "käsihieronta" joka ei hierontaa ollut nähnytkään, mutta toisaalta, se lysti kustansi vain 5 e... :D Käytiin myös syömässä lounasta suomalaisessa ravintolassa, kun velipoika halusi nähdä formulat, jotka siellä siis näytettiin suorana. Sen jälkeen  sitten hotelille, vikat kamat kasaan, pari erää ristiseiskaa (Jota tuli varmaan sen sata erää ton viikon aikana pelattua, mutta vieläkään ei kyllästytä se!) ja sitten bussilla kenttää kohti.
(Sen verran täytyy harmitella, että tuli vasta pe- ja la- iltoina käytyä testaamassa ilta-aallot meressä. Ne oli ihan huikeet, paljon voimakkaammat kuin päivällä, ja vesi tuntui illalla entistä lämpöisemmältä. Olispa ymmätänyt sen hauskuuden jo heti loman alussa... No, tulipahan edes päivisin kuitenkin siellä lilluttua :) )

(JA, sen verran ruoasta vielä erityismainintaa: Kreikassa vieraillessanne, maistakaa ihmeessä Giouvetsia, ihanaa, ihanaa lihapataa riisipastassa. Sitä vedin parina iltana. Todellista herkkua. Jotenkin hyvin etäisesti voisi rinnastaa karjalanpaistiin..? Kannattaa uskaltautua maistamaan myös muita kreikkalaisia ruokia, moussakaa, souvlakia, kreikkalaiset lihapullat, gyrosta... Niitä kaikkia meidän seurue tällä viikolla maisteli.)Lento oli myöhässä jonkin verran, mutta lentäessä saatiin hieman kiinni menetettyä aikaa, vaikka aivan aikataulun mukaisesti Helsinkiin saavuttukaan. Helsingissä odotti kylmä ja sateinen keli, kun maanantain puolella puolenyön jälkeen laskeuduttiin. Äkkiä autolle ja nokka kohti pirkanmaata. Reissu oli todella, todella kiva ja oli ihana nautiskella lämmöstä ja auringosta, mutta oli se kyllä kiva päästä kotiokin! :) Vanha herra Tauno oli hereillä meitä vastassa, saapuessamme kotiin aamuyöstä, ja seuraavana päivänä sitten lähdettiin piskit hakemaan kotio :) Semmoinen reissu se!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti