tiistai 6. toukokuuta 2014

Olet mitä syöt (Sun muuta sälää)

Uutta tekstiä pukkaa. Aattelin vähän jakaa juttua suhteestani RUOKAAN. Rakastan ruokaa ihan kamalan paljon, lähinnä sitä rasvaista, suolaista ja mahdollisimman epäterveellistä. Toisin kuin ehkä leipomisinnostukseni antaa olettaa, en ole mikään suuri makean ystävä, paitsi sen ah niin ihanan suklaan.  Teini-ikäisenä pystyin syömään kuinka paljon tahansa, eikä se näkynyt kropassa. Ei ollut mitenkään erikoista, että päivällä kun kokkikoulussa oli syöty jotkut hyvät pihvi setit, mentiin vielä illalla esim. kebabille ja sen jälkeen saattoi vielä ohjelmaan kuulua kotosalla normi päiväruoka. Whiuuu! Nyt moisen ajattelukin tuo jo pari kiloa lisää ;) Ei vaan. Tänään vissiin on jokin Älä laihduta- päivä meneillään, mikäli oikein oon ymmärtänyt..? Hemmetin hyvä päivä tälle aiheelle, mutta eipä se mitään, oon aina oman tieni kulkija ;)

Uusi neuletakki ja pöllökoru!


Ruippis-Make!
Kun olin lapsi, käytiin tosi usein porukoiden kanssa ravintolassa syömässä, heti kun oli jokin pienikin juhlanaihe, niin ei muuta kuin raflaan. Eikä se mun mielestä ole ollenkaan huono juttu, vaikka ilmeisen harvinaista tuommoinen on, tuttavapiirin perusteella ainakin.Tykkäsin jo muksuna laittaa ruokaa ja leivoskella ties mitä. Leipomiseen osaltaan kyllä vaikutti se, että äitini oli leipuri. Katselin aina kaikki mahdolliset kokkiohjelmat mitä telkkarista tuli. Kokkisota oli ihan ehdoton lemppari! Ylä-asteella kun oli yhteishaun aika, olin aivan pihalla kaikesta. Mitä hittoa mää haluaisin tehdä? No, ystäväni kanssa tosiaan sitten päädyttiin ravintolakokki linjaan. Ruokajutut kun oli aina kiinnostanut, oli siistiä kun velikin toimi kokkina ja pääsisi ainakin kaikkea herkkua syömään. Hyvät perusteet, eiks jeh?

 No, nyt tänä päivänä tiedän, ettei se ala ole mua varten. Oon todellakin liian herkkä hipiäinen ravintola-alan raadolliseen maailmaan. Täytyy olla määrätynlainen luonne, jotta siinä homma viihtyy ja pärjää. Eikä todellakaan ne työajat paranna asiaa. Siksi en haluakaan missään nimessä koulutustani vastaavalla alalla työskennellä. Nyt lähti yhteen tosi hyvän oloiseen paikkaan työhakemus, ei siis ravintola-alan kohde, ja nyt ensimmäistä kertaa työttömyyteni aikana mulla on olo, että tästä paikasta oon valmis taisteleen kynsin ja hampain. Hitto soikoon!




Kuten osa teistä tietääkin, mun muutama viime vuosi ei ole ollut kaikkein mieluisimmasta päästä, jonka seurauksena painoni nousi pituuteeni nähden rumiin lukemiin. Silloin rupesin pitämään ruokapäiväkirjaa ja se on ollut iso apu, niin painonhallinnan, kuin muunkin hyvinvoinnin kanssa. Kyllä se vaikuttaa tätä nykyä kokonaisvaltaisesti omaan vointiin, että mitä sitä suuhunsa pistää. Jotenkin hirvittää vaan, että olen nykyisin juuri semmoinen, jollainen en ole koskaan halunnut olla, etenkin teinivuosina halveksin suuresti tämmöistä typerää nipottamista elintavoista ja salilla käymistä.

Kana-pinaatti-raejuusto pizza


 No, nykyisin käyn kuntosalilla, käyn pitkillä lenkeillä piskien kanssa, pidän sitä ruokapäiväkirjaa (Jota siis on jatkunut nyt reilu kaksi vuotta.), annoskoot on pienentyneet ja ruokailut ovat säännöllistyneet ja tiheentyneet. Niin, ja olen myös jättänyt mehut kokonaan pois ja vähentänyt limsan juomista reilusti, mutta vieläkään en suostu niihin light/max litkuihin siirtymään, iuh. Edelleen silti harrastan tuota ravintoloissa ravaamista ja nautin eniten niistä samoista rasvaherkuista mistä ennenkin. En todellakaan voi väittää, että se kanapihvi kasviksilla olisi mun lemppariruokaani ;) Kohtuus kaikessa, niin sillä pärjää.

Oon kärsinyt koko elämäni uniongelmista, ja tätä kirjoittaessani koin suuren ahaa-elämyksen: Oon ruvennut nukahtamaan iltaisin paremmin, mitä enemmän ruokavaliotani olen lykännyt terveellisempään suuntaan. Hui! Kokonaan kuitenkaan ei ole vielä kaikki uniongelmat poistuneet, kuten yölliset heräilyt ja suuret vaikeudet nukahtaa uudelleen. Parempaan päin silti!

Pistänpä tähän pahuuttani tämän päivän ruokailut:

Aamiainen: Mustikka-ananas-rahka-vadelmakeitto-auringonkukansiemen smoothie 2,5 dl

Välipala 1: Suklaa soijajuomaa 2 dl

Lounas: Thaimaalainen tonnikalasalaatti

Välipala: 3 keksiä

Päivällinen/ illallinen: Kana-pinaatti-raejuusto pizza

Normaalisti mulla kuuluisi päivään vielä yksi välipala, esim. Elovena välipalakeksi tai suklaa soijavanukas, mutta tuli herättyä sen verran myöhään, että en kokenut tarpeelliseksi väkisin semmoisia syödä :D Lisäksi päivän aikana kurkusta alas menee 1,5 L vettä. Voi argh, että mua itseeni ärsyttää tämä nykyinen minäni, en tunne itseäni enää samaksi Annaksi, joka olin vielä viisi vuotta sitten, vaikka toisaalta, ehkä se on ihan hyvä asia, että oon aikuistunut edes aavistuksen. Vaikka henkisesti pysyn varmaan ikuisesti lapsen tasolla :) Oltiin viime viikonloppuna veljelläni H:lla käymässä, ja ollessamme kaupassa kitisin Mikolle, kun en saanut suklaapatukkaa :D Veli H sitten totesi vaan, että tommosta käytöstä vois odottaa Otsku 5 v:ltä (Veli H:n poika siis.) No, tämmönen mää vaan oon, halusitte tai ette! :D

Otsku 5 v. ja kesätukka!


Viikonlopun reissu meni mukavasti, piskit oli hoidossa tädilläni L:lla. Normista poiketen, oltiin tien päällä vain yksi yö. Suurin osa ajasta kului veljen muksujen kanssa touhutessa :)  Oli parkour- ja taikatemppuja, oli käsilläseisontaan, hippaa, koiran rapsuttelua, ja jouskari ammuntaa :D Ohjelmistoon kuului myös grillausta, ja illalla sitten aikuisten kesken pelailtiin, ja töllöä napitettiin. Erittäin leppoista hengailua siis.

Anna-täti ja Joujou-Rontti.

Anna-täti on myös Rontin sylikummi! :)


Näin meidän viime viikonloppu siis sujui, eli lauantaina lähdettiin ja sunnuntaina tultiin. Perjantaina näin puolestaan ystävääni E:tä. Höpöteltävää riitti ja tuntui kuin oltaisiin viimeksi eilen nähty, juttu jatkuu siitä mihin edellis kerran jäi. Sellaisia ne ystävät on, vaikka kauempana asuisivatkin :)

Sitten yksi synnintunnustus tähän loppuun vielä....Eilen oli taas hieno ruokakauppareissu tällä avioparilla. Voi jee. Ruokaa mentiin hakeen ja kotiuduttiin tabletin kanssa!! Oikeestaan niitä piti kotiutua kaksi, mutta toinen vielä uupuu, kun puuttui varastosta. Tulee sitten myöhemmin tällä viikolla. Meikäläinen oli se onnekas, joka oman tablettinsa sai jo kotiin.



Että semmonen. Samsung Tab 3. Mikolle tulee....Joku...Muu....:D En muista mikä! Tääkin oli taas aivan mun periaatteitani vastaan. Oon vannonut, etten nyt tommosta tablettia hommaa, ellen siihen saa jotain reseptiohjelmaa...Siinä se taas nähtiin :D Onneksi on kuitenkin niitäkin periaatteita, joista tiedän, etten tule lipsumaan, kuten esimerkiksi tupakointi. Ei IKINÄ.

Näillä kuulumisilla taas mentiin, muistakaahan klikkailla noita luin- klikkauksia! :) Onnistuu myös puhelimilla ja tableteilla! Klikkausruutu voi olla vaan näissä em. mainituissa laitteissa pienehkö ja vaikeasti havaittava, mutta siellä se on, kun suurennatte ruutua hieman :) Kiitos ja isot halaukset teille <3

2 kommenttia:

  1. Anna sä oot niin kaunis! Ja toi pizza kuulostaa ja näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikko sano sun kommentin nähdessään ja noita kuvia katsoessaan, että mun pullaposkeni.... :D Että tiedä häntä, miten Mikko ton asian näkee, mutta kiitos sulle <3 Toi pizza on oikeesti tosi hyvää ja vieläpä kevyttä! :)

      Poista