sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Leivontaurakka

Ainakin näillä näkymin. Takana sensijaan on todella kiireinen viikko, niin töiden, kuin vapaa-ajankin puolesta. Kunnialla kuitenkin selvitty loppuun asti tääkin rupeama :) Huomaa kyllä näin sunnuntaina viikon sähellyksen: Käytiin päivä kahveilla Mikon porukoiden luona, ja kun kotiin päästiin, kaaduin melkeinpä suoraa sänkyyn ja vedin tunnin päikkärit. Enkä päikkäreitä oo nukkunut enää muuten miesmuistiin... :D Ja vaikka onkin viikko ollut yhtä juoksemista paikasta toiseen, on kaikki kuitenkin ollut kivaa touhuttavaa. Mitään ei ole joutunut hampaita kiristellen tekemään.

Hieman yllättäen meillä ei käynyt virpomassa muita, kuin ystäviemme L: ja J:n lapset A ja H :) A ja H oli pukeutuneena pikku pupujusseiksi :D Todella söötit, pikkuiset virpojat!

Pääosassa viikolla on toiminut jälleen rakas harrastukseni leivonta ja kaikki siihen liittyvä esivalmistelu. Tein täytekakun rakkaan ystäväni pojan, eli samalla kummityttömme pikkuveljen, ristiäisiin:
Ristiäisiä vietettiin lauantaina päivällä. Kuten jotkut saattaa muistaakin, laitoin kuvissa esiintyvistä tennareista aiemminkin jo tänne fotoa...Tätä suurta päivää varten tein ne silloin odottamaan :) Kakusta tuli aika simppeli.  Ei tullut juuri mitään "turhia härpäkkeitä". Mikko kun tuppaa motkottamaan mun kakkujen härpäkkeistä ;) Välissä oli blueberrycurdia, Kinuskikissan ohjeella toki, sekä kermavaahtoa. Päällä totuttuun tapaani, oli vaahtokarkinmakuista kaulintamassaa. Itse boikotoin edelleen sitä marsipaania... :D Näihin kekkereihin en sitten itse tehnytkään muuta kuin tuon täytekakun. Herkku tarjottavaa kuitenkin riitti yllinkyllin!Päivän stara isosiskonsa sylissä, avustettuna toki. Saaga on ilmeisen iloinen Rasmus-veikastaan, vaikka tyttö ei malttanutkaan koko kastetoimitusta aloillaan seurata ;) Välillä piti päästä kummitätskän sylkystäkin tähyileen tilannetta!

Lauantaina oli myös pikkuserkkuni P:n polttarit, jonne nyyttärimeiningillä porukka toi tarjottavaa. Itse varasin tämän jälkkäri osion ja toin kuppikakkuja. Ristiäisistä kiidin kotiin kuorruttamaan kuppikakut. Otin tohkeissani mukaani "hienon" muffinsitelineeni ja suunnittelin kaunista esillepanoa pienille mutakakuille sekä vaniljasydänmuffinseille.


No juu, kun olin saanut telinettä täytettyä jonkin verran, teline otti ja kippasi puolet kuppikakuista lattialle. Poljin jalkaa ja sadattelin siinä sitten tapani mukaan. Aloin sitten täyttää sitä uudelleen. Olin kauniisti saanut sitä jo täytettyä ja tarkoituksena oli siirtää se keittiöstä olkkariin, KUN SE SAMPERIN TELINE KIPPASI UUDEN SATSIN KUPPIKAKKUJA LATTIALLE!!!!! Puolet kuppikakuistani oli pilalla. Mä en oikein tiennyt nauranko vai itkenkö vai mitä ihmettä ois pitäny tehdä :D Kuten toinen pikkuserkkuni N sanoi: Nää on näitä joille voidaan nauraa sitten myöhemmin kunnolla :D Ainakin piskit tykkäsi kun oli kermavaahtoa lattialla...Huooh. Muuten illan ohjelmistona oli leppoisaa istuskelua, syömistä ja höpöttelemistä pikkuserkkuni kotona, ilta mun mieleeni. Ja kyllähän sitä sai taas "jokusen" hyvän naurunkin aikaiseksi ;) Kaiken kaikkiaan tosi kiva ilta oli (Ellei tota kuppikakkuonnettomuutta lasketa :D)

Viikolla käytiin juhlistamassa myös pappani 88-vuotis synttäreitä, jonne en valitettavasti mitenkään päin ehtinyt tekemään kakkua, aavistuksen huono-omatuntoa asiasta. Autoinpahan kuitenkin tarjoilussa edes :)

Ensi viikonloppuna olisi vielä pari kakkua edessä, ja sitten suurin leivontarintama on takana päin. Toki pian on myös äitienpäivä, mutta silloin riittänee 1 kakku :) Nyt tää leipuri lähtee syöppötteleen. Todennäköisesti uuni kuumaksi ja ranskikset nugettien kera sisään. Hyvää sunnuntai sapuskaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti