tiistai 18. helmikuuta 2014

Vapaana niin, oi, unelmiin taasen mä jään.

Kuinkahan moni tunnisti, mistä otsikko on napattu? Te, jotka ette tunnistaneet: Se on pätkä Arielin laulusta, "Kanssasi sun", elokuvasta Pieni merenneito. Löysin vanhan VHS-kasettini mummolan vintistä, jossa kävin sunnuntaina koluamassa. Mummolan vintissä on todella paljon vanhoja tavaroitani. Ne heitettiin sinne häthätää jemmaan aikanaan, kun isäni pois nukkumisen jälkeen muutin tädilleni ja tilat väheni. Alunperin vintistä lähdin etsimään vanhoja nukkejani, joita voisin alkaa "entisöimään" :D Osan löysin, mutta juuri ne tietyt jäivät uupumaan! En käsitä, ainakun lähden sieltä etsimään jotain tiettyä asiaa, en löydä sitä tietenkään, mutta kilokaupalla kaikkea muuta :)

 Mitään rahallisesti arvokasta jemmassa ei ole, mutta tunnearvoltaan aivan suunnattoman kalliita. Ihanaa löytää kaikkea sellaista, jonka olemassa oloa ei enään muistanutkaan. Ehkä tältä kerralta "tärkeinpänä" mukaan tarttui kotivideoita vm. 96-97. Omaa videokameraa meillä ei ollut, kun olin muksu, mutta tosi usein joltakulta lainassa kyllä oli. Oon kyllä sanoin kuvaamattoman onnellinen siitä, että porukat tykkäs kuvailla. Noi on kultaakin kalliimmat meikäläiselle, erityisesti nyt näin tähän aikaan vuodesta, kun kumpikin porukoista sairastui tammi-helmikuun kieppeillä. Eri vuosina toki. Lisäksi vintiltä mukaan lähti parit koriste-esineet lapsuudesta, mm. nää alla olevat tipuset:

Eiks oo ihkuja? :) Mulla oli yks lasitipu jo entuudestaa hyllyssä, Muurlan sininen satulintu, jonka sain joku vuosi takaperin lahjaksi. Mä en varsinaisesti koriste-esineitä yleensä hyllyille keräile, ellei nyt kynttilöitä lasketa, mutta linnuissa ylipäätään on jotain kauheen kivaa, kun hyllystä löytyy parit lumisadepallo-pöllötkin, noiden lasitipujen lisäksi. Hih! Lisäksi jokaisen huoneen ikkunaa koristaa jonkinlainen lasityö :D Makkarissa ja keittiössä on Makesta ja Mikistä tehdyt lasityöt, olkkarissa muumiaiheinen ja työhuoneessa pöllö. Eli, aaaaikas paljon tulee lasia käytettyä sisustuksessa.

Sitten pompahdetaan taas toiseen aiheeseen, tää on taas tämmöistä sekalaista seurakuntaa, tän postauksen aiheet, koittakaa pysyä perässä ;) Joo, mutta ystävänpäivä lookkia seuraavaksi:

Tukan saa taas jo hauskalle ponnarille, jee! (Musta tässä kuvassa oli hauska toi kylmän ja lämpimän värin kontrasti!)
Make funtsii, että mitä hittoo toi mamma touhuaa????

Laatu kohdallaan, mutta pakko oli pistää: Ystäväni mummo teki mulle tuon kaulaliinan! Todella ihana!! 
Käytiin ystävänpäivänä syömässä Daddy´s Dinnerissä. Sen kummempia ystävänpäivä juttuja meillä ei ollukkaan. Syöminen kuitenkin kuuluu aina olennaisena osana kaikkeen kivaan ;)

Eiskasta ja Tauskista on tullut napsittua taas kuvia. Ne täyttää kuukauden sisään 3 v. Vanhoja poitsuja jo, ikävä kyllä...Voi mun pikkusia hyppymyyriä <3


Mulla on ollu jo parina vuonna tällein talviaikaan isommassa lyhdyssä ledivalot koristeena, välillä partsilla ja välillä sisällä. Nyt päädyin uhraamaan tuon ihanan, vielä valkoisen, lyhdyn elävälle tulelle, ja tärkkäsin sisään kynttilän. Katotaan kiroonko viimeistään ensi syksynä, että miksi menin pilaamaan sen, aika pianhan se tulee mustumaan :DJa, jotta tää postaus olis mahdollisimman epäjohdonmukainen ja muutenkin erittäin selkeä luettava, palaan takaisin, yhteen lemppari aiheistani, nimittäin RUOKAAN! Tehtiin sunnuntaina pitkästä aikaa oikein kunnon ateria. Tiedättekö, ei vaan nopeesti laitettu ruokaa vaan vähän panostettiin. Lihamureketta tein, tosin tapani mukaan hifistelin siinäkin, ei tullut ihan perinteinen mureke:Heitin murekemassan sekaan pari Rawit chiliä sekä tuoretta basilikaa, reilusti sipulia & valkosipulia ja murekkeen sisään tuli keitettyjä kananmunia. Murekkeen seuraks väänsin salaatin, jota meikäläisen lapsuudessa oli usein, eli: Kiinankaalia, herne-maissi-paprikaa ja anananasta. Yksinkertaista, mutta herkkua :) Lisäks keitettyä kasviksia, raejuustoa ja tietenkin Mikon tekemää perunamuusia! Hyvä setti, ei voi muuta sanoa. 
Pitäs useemminki ottaa itteensä niskasta kiinni ja tehdä tommoinen kunnon ateria, on meinaa ihan kivaa puuhaa :) Ja hei, tosta murekkeesta syötiin tosiaan vielä tänäänkin, että riittoisa se ainakin oli! :D Jälkkäriks tein eilen pitkästä aikaa vohveleita, survottujen mansikoiden ja maitotiivisteen kanssa:Ihanasti toimii toi mansikkasurvos-maitotiiviste yhdistelmä. Kunhan vaan mansikoihin ei ole yhtään sokeria pistettty, niiden kirpeys ja raikkaus tuo kivaa vastapainoa supermakealle tiivisteelle.

Näin on tämäkin blogiviikko taas startattu :) Viikonloppua odotellessa, jolloin olisi tarkoitus piiiitkästä aikaa päästä Anne Mattilan keikalle, vieläpä tohon ihan lähelle, jes! Huomenissa puolestaan oliskin tarkoitus mennä ystäväni E:n kanssa kävelylle, päästään taas höpöttelemään kaikki kuumimmat aiheet :) Tässä tää aika taas rullailee kovaa kyytiä eteenpäin. Palataan taas pian asiaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti