torstai 25. syyskuuta 2014

Tähdet tuikkivat, illoin aina vaan....

Tapasimme maanantaina lounastreffien merkeissä ystäväni ja tämän lapsien kanssa, kahvila Novelliassa. Novellia sijaitsee aivan Kangasalan keskustassa, kirjaston alakerrassa. Käynti oli kummallekkin meistä, niin ystävälleni kuin itsellenikin ensimmäinen, mutta ei taatusti viimeinen! Sen verran maittavan ja ISON salaatin siellä sai syödäkseen, hyvää palvelua tietenkään unohtamatta ;) Eli, Novelliassa on kahvilatoiminnan lisäksi myös salaattibaari, josta saat valita mieleisen kokonaisuuden. Annoksen hinta määräytyy lisukkeiden määrän mukaan, ja olikohan kolmen täytteen salaatti, jonka itse siis otin, 7,20 e? Apuva, korjatkaa jos muistin väärin, en nääs tapani mukaan ottanut kuittia, heh :D

Jokaiseen annokseen kuuluu jäävuorisalaatti, kurkku ja tomaatti, jonka meikäläinen kranttuna likkana jätti suosiolla pois, mutta sainpahan kurkkua kuitenkin tomaatin tilalle reilummin :) Lisäksi valitsin annokseeni cheddarjuustoa, punasipulia ja kanaa. Kastikevaihtoehdot olivat kiitettävän runsaat. Ei ollut pelkästään  se perus sinappinen, jota ei kylläkään voi vähätellä, koska se on yleensä hemmetin hyvää, mutta oli todella paljon kaikkea muutakin valittavana, mainittakoon nyt vaikka paprikamajo ja valkosipulisoosi. Nuo kaikki ihanat, taivaalliset soosit, mää rrrakastan niitä! Joojoo, ne pilaa sen salaatin terveellisyyden, mutta guess what? Ei kiinnostaaa, kun on herkullisuudesta kyse ;) 

Lisäksi salaattiin oli valittavana erilaisia öljyjä, ja itse päätin ottaa jalapeno maustettua öljyä sekä ah, aina niin hyvää tummaa balsamicoa. Henkilökunnan koottua annoksen, siihen oli mahdollista itse lisätä vielä mausteita, siemeniä, paahdettua sipulia...Itsehän tottakai hyökkäsin paahdetun sipulin kimppuun (Jostain kumman syystä kirjoitin ensin "kinttuun" ja sain siitä hyvät naurut täällä itekseni, onneksi kukaan muu kuin piskit ei ollut näkemässä ;)).


Näättekös, en yhtää liioittele! Annokset ovat kuin ovatkin reilut ja taatusti lähtee nälkä :) Salaatin hintaan kuuluu myös jälkkäri kahvi tai tee sekä ruokajuomaksi vesi. Teen kaveriksi meidän oli  aivan pakko ottaa jälkkäri herkutkin vielä, itse otin suklaisen capuccinomoussen ja ystäväni mustikkarahkan. Vetelein moussen niin autuaan onnellisena naamariini, että siinä vaiheessa, kun kippo oli tyhjä tajusin, että hitto, mun piti ottaa kuva siitä :D No, nyt jäi mousse kuvaamatta, mutta hyvää se oli joka tapauksessa! Voin kyllä erittäin lämpimästi suositella kaikille kyseistä paikkaa!

Lounaan jälkeen suunnattiin kaupoille ystäväni kanssa, meikäläinenkin löysi jo kauan etsinnässä olleet, mieleiset collarihousut. Mikko oli kotona hieman yllättynyt, kun esittelin sille tälläiset kiljuvan oranssin-punaiset collarit, mutta nää oli kivat, suoraa Löytötexistä 14,90 e :D  



Tässä yhtenä ehtoona teki mieli leipoa jotain hyvää, ja päätinpä sitten kokeilla Kinuskikissan Cookie Dough-leivoksia. NO, kokeiluksihan tuo jäi. Ei tullut ihan semmosia kun piti. Ensinnäkään, meillä ei ollut kotona valmiiksi tarvittavaa määrää tummaasuklaata, joten korvasin sen  maitosuklaalla (VIRHE), kun en jaksanut käydä kaupassa. Pohja olisi onnistunut maultaan varmasti paremmin, jos siinä ei olisi ollut sitä maitosuklaata, ja toisekseeen, se jäi AIVAN liian raa'aksi. Hmh. 

Toisekseen,en tiedä mitä kämmin täytteen kanssa, mutta siitä tuli liian jämäkkää eikä sen levittäminen pohjan päälle onnistunut sitten alkuunkaan, muutenkin täytteen määrä näytti kovin vähäiseltä pohjan kokoon nähden. No, epäonnistuneen täytteen johdosta, jätin sitten kuorruttamatta leivokset suklaalla, niin kuin ohjeessa oli tarkoituksena. Heitinpä suklaasiirappia täytteen päälle ja rupesin kiskoon naamariin. AUTS, se oli aivan järkyttävän makeeta :D Hei, mulle, suklaajuttu liian makeeta?! Vaikka vähensin muutenkin sokerin määrää ohjeesta, johtuen juurikin maitosuklaan osittaisesta käytöstä. En ma tajuu. No, täytynee yrittää joskus uudestaan, jos vaikka onnais vähän paremmin. 

Loppuun naamakuva. Ai miks? No, mä yritin ottaa kauheen virallista kuvaa CV:tä varten, ja semmosessa en onnistu sitten alkuunkaa. Hirveetä tuskaa yrittää olla riittävän asiallinen kuvassa :D No, nyt CV:ssä on sitten kuva, ei tosin tämä kyseinen kuva, ja katotaan, rupeeko mun työhakemukseni yhtään paremmin kiinnostamaan työnantajia. Oon monesta suunnasta kuullut, että kannattaa pistää kuva mukaan, joten jännityksellä jäämme odottamaan tuloksia.

Ps. Tekstin otsikko on meikäläisen ala-asteella keksimästä laulusta :') Oli muuten huikeeta settiä sillon, ja osaan sen vieläkin, mutta siitä huikeesta en enää tiedä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti