sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Tuppereiden tarjottavia & kodin ilme NYT

Nyt on taas ensimmäinen työttömyysviikko tällä rouvalla takana. Jouten en todellakaan ole ollut, eikä ole tuntunut ollenkaan siltä, että työtön olisin :D Suurin osa ajasta on mennyt leipomiseen, tänään pidettyjä tuppereita varten. Mielikuvitus pääsi valloilleen, ja voin sanoa olevani ihan tyytyväinen tuotoksiini. Vieraatkin vaikuttivat olevan hyvissä tunnelmissa, tarjottavienkin suhteen. 
Tarjottavia oli siis seuraavanlaisia: Banaani-suklaakeksejä, suklaamousse täytteisiä suklaakeksejä (AI MITEN NIIN TYKKÄÄN SUKLAASTA?!), mustikkaleivoksia, texmex kanapiirakkaa, juustopiirakkaa, pikkusuolaisia: Kalkkuna-, kala- ja salamitäytteillä sekä suolakeksejä & tuorejuustoja. 
Onneksi saatiin tarjottavat kokolailla syötettyä vieraille, sekä osalle lykättiin kotiin viemiseksi tuliaisia, ettei meidän Mikon kanssa tarvitte kaikkia ylijäämiä tuhota! Se on tää ainainen ongelma. Tusinan verran meitä akkoja oli tuvassa, esittelijä ja minä itse mukaan lukien. Kivaa, että niinkin moni osallistui, vaikka aluksi tapani mukaan ressasin, ettei kukaan halua tulla. Oikkuni mun <3 Sama juttu oli aikanaan häiden kanssa, että pelkäsin, ettei ketään kiinnosta tulla, ja että ilmoittautuneetkin peruisi tulonsa. Nyyh. Onneksi näin ei kuitenkaan kummassakaan tapauksessa käynyt!

Koska oli tupperit, oli hyvä syy taas puunata kämppä lattiasta kattoon. No, ei nyt ihan kattoon, mutta lähestulkoon ;) Ja tämä siivoiluhan tiesi myös järkkärille duunia, joten, katselkaahan aikanne kuluksi meidän kämpän tän hetkistä ilmettä: 


Iittalan tuikut saivat väistyä taas suolakidetuikkujen tietltä. Mun mielestä noi on vaan helkkarin kivoja ja rauhottavia. Lisäksi makkarin ylähylly sai päivitystä asetelmaansa, mutta sieltä en nyt vain yksinkertaisesti jaksanut ottaa kuvaa, liian vaivalloista ;) Ehkäpä jossakin vaiheessa sitten. Tähän aikaan vuodesta meidän viherhuone (työhuone) on parhaimmillaan mun mielestäni. Se on varsinainen keväthuone. Niin, ja siellä majailevat viherkasvitkin menestyy parhaiten :D Viherhuoneen kevätpäivitykseen kuului ehdottoman tärkeenä porukoiden kuvien kaivaminen esiin. Mulla tuli yksi päivä ihan tajuton palo saada isästä ja äidistä hyvät kuvat esille, juurikin tuon vanhanpiirongin päälle. Käsittämätön pakkommielle. Tiedä sitten mistä moinen....Olisiko jollakin korkeammalla taholla ollut sormensa pelissä...?

Mikin kanssa jännäiltiin Tähdet tähdet finaalia. Siltsuhan skaban voitti :) Kumpikin oli tosi hyviä, kummallakin oli omat edellytyksensä voittoon. Miki selvästikin kannatti Didiä, kun kääntyi katsomaan telkkaria, kun neitosen kuva ilmestyi ruutuun. 

Laitetaan vielä parit kuvat perjantai päivästä:
Mikolla oli pekkaspäivä, joten otettiin kaikki hyöty irti yhteisestä, vapaasta arkipäivästä :) Meillä se tarkoitti sitä, että hypättiin mopon päälle ja surautettiin Tammelantorille lounastamaan Ullan grillin makkaraperunoita. Ihan jäätävän hyvä mättöannos!! Ja kaiken kruunaa toi ihana kasa valkosipulimajoneesia. Whiuu! Namia! Suosittelen lämpimästi. Varoitus kuitenkin: Mikäli et ole suunnattoman suuresti nälkäinen, kannattaa ottaa pienet makkaraperunat, ne isot on nääs oikeesti isot! Meilläkin oli vaan pienet, eikä nälkä todellakaan jäänyt.... :D Sieltä suunnattiin jälkkärille vanhalle tutulle Pyynikin näkötornille, munkkirinkilöille. Kaveriksi kahvi Mikolle ja kaakao meikäläiselle. Nälkä ei kyllä koko päivänä päässyt yllättämään :D

 Loppu perjantain piti mennä kotona leipoessa ja kaverin mökillä poiketessa, mutta pappani joutui sairaalaan ja lähdettiin Mikon kanssa sitten mummon seuraksi, ettei sen tarvinnut yksin olla. Leivoin päivän leivottavat sitten kotoisesti mummolan keittiössä. Tuli lapsuus elävästi mieleen, kun mummon kanssa aina leivottiin sämpylöitä sun muita nisusia :) Ei huono vaihtoehto sekään! Lauantaina näin taas pikkuserkkujani N:nää ja K:ta, hääohjelmapalaverin muodossa. Tämä sunnuntai sitten menikin kokolailla tuppereiden parissa :) 

Semmoiset kuulumiset tältä viikonlopulta, palataanhan jälleen asiaan? <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti